sobota, septembra 13, 2008

SDKÚ: Sociálne zákony Tomanovej pripravila Radičová

Bratislava. Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová predkladá podľa poslanca SDKÚ-DS Pavla Freša do parlamentu zákony, ktoré rezort pripravil ešte počas ministrovania Ivety Radičovej (SDKÚ-DS).

Na dnešnej tlačovej besede uviedol, že predložená verzia zákonov o príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o sociálnych službách sa na 80 % zhodujú so znením, ktoré pripravilo ministerstvo pod vedením Radičovej a zmeny sú len k horšiemu. Zmeny k horšiemu sa poslanci SDKÚ-DS pokúsia skorigovať v druhom čítaní.

Tomanová dnes v pléne Národnej rady SR tvrdila, že zákony nie sú dielom konkrétnych ministrov, ale úradníkov, ktorí na ňom pracujú. Minulej vláde pod vedením Mikuláša Dzurindu vyčítala antisociálne kroky. Frešo sa nazdáva, že za výsledky organizácie zodpovedá vždy ten, kto ju vedie. "Minister je zodpovedný za to, čo ministerstvo pripraví," nazdáva sa. V "šuplíku" na ministerstve práce podľa Freša leží ešte zákon o dlhodobej starostlivosti a čaká, kedy ho Tomanová predloží.


SME 12. 9. 2008 12:36:00

Žiadne komentáre: